BU YILDA ÜYELERİMİZİN TAMAMI REKOR TEMİNAT TUTARI İLE 400 BİNTL’LİK HAYAT ve FERDİ KAZA SİGORTASI KAPSAMINA ALINDI.
SENDİKAMIZ İLE ZURICH SİGORTA ARASINDA YAPILAN ANLAŞMA KAPSAMINDA;
Bu yılda Üyelerimizin hayatlarını ve sağlıklarını Ferdi Kaza Sigortası ile teminat altına almaya devam ediyoruz. Geçen yıl 300 BİN TL olan Ferdi Kaza Sigortamızın Teminat tutarı bu yıl rekor limit artışı ile 400 BİN TL’ye çıkarılmıştır.
Hayat ve Bireysel Ferdi Kaza Sigortası ile üyelerimizin beklenmedik vefatı, sürekli sakatlık durumu, tedavi, ameliyat, kaza sonucu doğan maliyetler, iş görememezlik, zehirlenme, doğal afet ve terör saldırısı vb. mağduriyetleri teminat altına alındı.
Sigorta kapsamında 26.01.2026-26.01.2027 tarihleri arasında olası eceli haricinde ani ve harici bir hadisenin tesiri ile vefat durumunda 400.000 TL, kalıcı sakatlık durumunda ve kaza sonucu iş göremezlik oranına göre üyelerimize sigorta şirketinden ödeme yapılacaktır.
Yapılan Ferdi Kaza Sigortası kapsamında günün 24 saati işyerinde ve işyeri dışında meydana gelebilecek;
1.Üyenin herhangi bir nedenle eceli ile vefatı halinde 100.000.TL.
2.Kaza sonucu ölüm halinde 400.000 TL.
3.Kaza sonucu maliyet halinde 300.000 TL’ye kadar (maliyet oranında ödeme yapılır) örneğin %50 iş gücü kaybı olursa 150.000.TL. Ödeme yapılacaktır.
4.Kaza sonucu iş göremezlik olursa 225 güne kadar günlük 100 TL ödeme yapılacaktır. Örnek iş göremezlik raporu ile 225 gün çalışamazsa 22.500.TL. Ödeme yapılacaktır.
5.Kaza sonucu üyenin hastanede tedavi görmesi halinde 5.000.TL. ye kadar tedavi masrafları sigortaca karşılanacaktır.
6.SÜREKLİ SAKATLIĞA NEDEN OLAN KAZALAR, KAZA SONUCU İŞ GÖREMEMEZLİK,
KİŞİ BAŞI TEDAVİ SÜRECİ (Ferdi Kaza kapsamındaki tedavi süreçleri)
7.İŞ KAZASI, TRAFİK KAZASI, MOTORSİKLET VE BİSİKLET KAZALARI, BEKLENMEDİK KAZALAR,
8.YANIK ve ANİ HAREKET NETİCESİNDE MEYDANA GELEN ADELE ve SİNİRLERİN İNCİNMESİ, BURKULMA ve KOPMA
GAZ ZEHİRLENMESİ,YILAN, HAŞERAT SOKMASI ve ISIRILMA NETİCESİNDE OLAN ZEHİRLENME
9.DOĞAL AFET (DEPREM, SEL, YER KAYMASI, YANARDAĞ PATLAMASI)
TERÖR SALDIRISI
gibi beklenmedik ölüm veya sürekli sakatlığa neden olan yaralanmalar, Ferdi kaza kapsamındaki tedavi süreçleri sigorta kapsamındadır.
Üyelerimiz Ferdi Kaza Sigorta Poliçesine Sendikamızın Cep uygulamasına giriş yaparak ulaşabilirler.
Üyelerimiz için 2020 yılında başlattığımız Ferdi Kaza Sigortası kapsamında büyük üzüntü duyduğumuz maalesef hayatını kaybeden üyelerimizin aileleri dahil 19 üyemiz Ferdi Kaza Sigortasından yararlanmış ailelerine ve mirasçılarına sigorta şirketinden ödeme yapılmıştır.
26.01.2026 tarihi itibari ile başlayan, 400 BİN TL'ye çıkarılan ve 1 yıl devam edecek Ferdi Kaza Sigortası anlaşmamız üyelerimize ve teşkilatımıza hayırlı olsun.
Umarız ki hiçbir üyemizi kaybetmeyiz acısını yaşamayız.
Av. Tuncay DOLU
GENEL BAŞKAN